1.300 de ambulanțe noi pentru SAJ și SMURD. Încep să vină primele 500 de autospeciale


În cursul acestei săptămâni, IGSU finalizează semnarea acordurilor-cadru pentru ambulanțele de urgență de tip B 4×2 și 4×4. Licitația a fost finalizată, iar primele amulanțe de tip B pentru Serviciile de Ambulanță și SMURD urmează să ajungă în acest an. În curs de finalizare este și licitația pentru ambulanțele de tip C.

 

 

Până la sfârșitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanțe de urgență urmând ca livrările să continue și anul viitor, începând cu luna ianuarie.

 

În total, 1309 ambulante de tipurile  A, B si C urmează a fi livrate în cadrul prezentului proiect finanțat prin POR, accesând fonduri europene nerambursabile (935 ambulanțe de urgenta tip B din care 600 sunt destinate serviciilor de ambulanță și 335 SMURD, 132 ambulanțe de urgență tip C din care 81 destinate serviciilor de ambulanță și 51 destinate SMURD, plus 242 ambulanțe de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanta).

 

De subliniat: Serviciul de Ambulanță București Ilfov urmeaă să primească 106 ambulanțe de tip B și C achiziționate de Primăria Municipiului București și care nu sunt incluse în numărul total de 1.309 ambulanțe menționat mai sus.

 

Transmitem mulțumiri colegilor de la IGSU care au derulat acest proiect în beneficiul servicilor de ambulanță și SMURD. Acest proiect include și alte dotări specifice intervențiilor medicale de urgență pentru care licitațiile urmează a fi derulate un exemplu fiind ambulanțele de terapie intensivă mobilă pentru nou-născuți.

 

Noile ambulanțe vor înlocui parcul învechit al serviciilor de ambulanță și SMURD. Reamintim că cele mai multe ambulanțe din acest parc auto au fost achiziționate în anii 2007 și 2008.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *