25 de ani de colaborare Româno-elvețiană în domeniul serviciilor de urgență


Miercuri, 3 iulie, Ateneul Român, această clădire emblematică a Bucureștiului, atât de prezentă în viață socială a românilor de-a lungul vremii, încărcată de frumos, dar mai ales de istorie, a fost locul unde Ambasada Confederației Elvețiene în România, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, alături de distinșii invitați, au celebrat 25 de ani de excelentă colaborare româno-elvețiană în domeniul serviciilor de urgență.

O seară de gală, un eveniment de excepție, o aniversare ce reprezintă practic acest liant indestructibil, de neoprit, o colaborare permanentă între medici, pompieri, piloți, voluntari, oameni ce sunt conduși de acest sentiment nobil, iubirea față oameni.

25 de ani de colaborare româno-elevețiană semnifică efortul, adaptarea dar și dorința toturor celor implicați în salvarea de vieți în a se perfecționa permanent. Dotarea cu echipamente dintre care cele mai diverse, modernizarea dispeceratelor și stabilirea unor standarde, seriile de cursuri, pregătiri și campanii, toate, au condus la creionarea unei excelente colaborări, care astăzi, este vizibilă, îndreptată necontenit spre salvarea oamenilor îngenunchiați de probleme.

Pe scena Ateneului Român au urcat reprezentanții Orchestrei Medicilor, formată în anul 1954 de domnul doctor Ermil Nichifor, unde cum mult entuziasm, pasiune pentru artă, muzică și frumos au conturat o seara magică. Personalități marcante ale lumii artistice muzicale au urcat pe scenă, dirijorul Filarmonicii George Enescu, domnul Iosif Ion Prunner, domnul doctor Ion Bogdan Ștefănescu, prim flautist al Filarmonicii George Enescu, domnul Adrian Naidin dar și un grup de tineri, Flaut Power, concept concentrat pe instrumentul muzical flautul, sub coordonarea domnului doctor Ion Bogdan Ștefănescu.

La acest eveniment au participat Excelența Sa, Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, domnul Arthur MATTLI, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, domnul Tiberius Marius BRĂDĂȚAN, Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul doctor Raed Arafat.

Această seară de gală a reliefat un mesaj, poate neînțeles, dar pe care dorim astăzi să îl devoalăm. Prim prisma faptului că Palatul Ateneului Român, în perioada de concepție și realizare a mărețului edificiu , acest templu al culturii românești, s-a clădit cu banii dintr-o subscripție publică, sub renumitul slogan “Dați un leu pentru Ateneu!”, astăzi în 2019, facem un altfel de apel, ce nu implică bani, nici efort, ci doar  formarea unei conștiințe colective îndreptate spre bine, spre salvare, spre resuscitarea unei inimi ce dorește să mai trăiască.

Vă invităm să construim un “Ateneu al salvării” în inimile noastre!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *