Astăzi: 11 ani de la înființarea SMURD București. La mulți ani, tuturor salvatorilor din Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare!


Se împlinesc 11 ani de la operaționalizarea SMURD București. Iată mesajul Secretarului de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență:

“Astăzi, SMURD București împlinește 11 ani de existență. Structură terestră care deservește încă din 2008 municipiul București și județul Ilfov, SMURD București funcționează ca o componentă integrată între ISU București – Ilfov și UPU-SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca.

CIFRE ȘI REALIZĂRI

Sunt peste 200 de intervenții în 24 de ore și mii de vieți salvate de această structură complexă de intervenție pentru acordarea primului ajutor și a asistenței medicale de urgență.

SCOP

Medici, asistenți, pompieri, piloți, voluntari, toți împreună au același scop: SALVAREA VIEȚII SEMENILOR!

DOTARE

De remarcat este că, în ultimii doi ani, în această structură au intrat medici și asistenți din cadrul unităților de primire a urgențelor din Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul “Bagdasar Arseni”, astfel devenind posibilă și suplimentarea numărului de mașini de terapie intensivă mobilă care deservesc zona București – Ilfov.

COLABORARE

Toate aceste aspecte cresc șansele de salvare a vieții celor aflați în stare critică. Totodată, amintim că elicopterele și avioanele SMURD sunt alte mijloace de intervenție aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație și care lucrează în strânsă colaborare cu UPU-SMURD Floreasca, atât la nivel regional, cât și la nivel național.

MANAGEMENT EFICIENT, PROFESIONALISM ȘI DĂRUIRE

Pentru realizările din ultimii ani trebuie recunoscute eforturile deosebite depuse de colegii de la ISU București – Ilfov și UPU-SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca.

De ziua voastră, dragi colegi, vă urez: LA MULȚI ANI ȘI MULT SUCCES ÎN MISIUNILE PE CARE LE DESFĂȘURAȚI!”.