Astăzi a avut loc prima ședință tehnică privind organizarea unui exercițiu în realitate virtuală în Republica Moldova


La începutul acestui an, DSU semna protocolul de colaborare cu Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe în vederea acordării de sprijin reciproc în gestionarea situaţiilor deosebite în care sunt implicaţi cetățeni români aflați sau stabiliți în străinătate, respectiv cetățeni străini aflați sau stabiliți pe teritoriul României. Protocolul viza și acțiuni comune în situații de urgență majore/dezastre/calamități naturale în statele din vecinătatea României.

Pentru a testa eficacitatea acestui parteneriat, astăzi, la Târgu-Mureș, s-au pus la punct, alături de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, precum și cei din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, primele detalii în ceea ce privește organizarea unui exercițiu, în realitatea virtuală, la finele acestui an, în Republica Moldova.

Ședința de lucru a avut loc la Centrul de Național de Formare formatori în Asistență Medicală de Urgență și Descarcerare din cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș, singurul centru din țară care beneficiază de tehnică de realitate virtuală.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *