Bilantul partial al efectelor înregistrate in judetele afectate de vreme rea


*Bilantul partial* al efectelor înregistrate in județele afectate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, *pana la ora 18.40*, este următorul :

*Timis* – in urma efectelor de vreme rea,  4 persoane au decedat  (2 in municipiul Timișoara și 2 in localitatea Buziaș), iar 48 au fost rănite  (42 adulți și 6 copii).

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 53 de copaci cazuti pe carosabil, imobile sau autoturisme si pentru indepartarea stâlpilor de electricitate doborati din cauza vântului puternic.

Pentru gestionarea cu eficientă a situațiilor înregistrate, la nivelul județului a fost activata grupa operativa, iar personalul de intervenție a fost suplimentat. Totodata, a fost activat Centrul Judetean de Coordonare si Conducerea Interventiei din care fac parte membri ai structurilor din subordinea MAI si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta.

*Arad* – din cauza vântului puternic, 11 persoane au fost rănite, iar o alta, in vârsta  de 58 ani, a fost lovită de un copac și a decedat (localitatea Moneasa).

*Maramures:* Localitatea Suior – mai multe persoane au ramas blocate in telescaun.

Echipaje de pompieri maramureseni sunt  in zona pentru a sprijini actiunile de deblocare și acordarea sprijinului persoanelor aflate in dificultate

*Bihor* – vântul puternic a generat probleme cu alimentarea electrică in 45 de localitati, iar echipe specializate au fost mobilizate in teren pentru remedierea situației in cel mai scurt timp. Pana la acest moment, nu s-au semnalat victime.

*Cluj* – s-au semnalat efecte in  localitatea Huedin. Acum se face evaluarea preliminara. S-a intervenit pentru rezolvarea problemelor la Spitalul de Urgenta si Institutul Cardio privind electricitatea.

*Alba* sunt efecte semnalate,  dar acum se face evaluarea preliminara.

*Hunedoara* – O femeie, în vârstă de 63 de ani, a fost rănită în parcarea hipermarketului din Deva de elementele desprinse dintr-un panou publicitar. Femeia a fost preluată de un echipaj SAJ, in stare stabilă, conștientă și a fost transportata la UPU  Deva. In plus, au fost dislocate de vânt 5 acoperișuri de blocuri și case din Deva, 3 din municipiul Hunedoara. Acoperișurile altor aproximativ 60 de case din Lăpugiu au fost afectate. Mai mulți copaci rupți de vânt au căzut pe DN 7  , in localitatea Leșnic, precum și pe DJ 700 A, in Bretea Mureșeană. Circulația se desfășoară cu restricții de viteza.

*Bistrita-Nasaud* – doua persoane ranite de caderile de copaci. Acoperisul Spitalului din Beclean a fost afectat de vantul puternic. Se actioneaza pentru indepartarea copacilor cazuti.

In toate judetele vizate de avertizarile meteorologice, echipajele de interventie realizeaza evaluarea preliminara a situatiei din teren, iar in cazul in care va fi nevoie vor interveni in sprijinul cetatenilor si administratiei publice locale.

Din ordinul inspectorului general al IGSU, echipaje operative din județele care nu se afla sub incidența codurilor de vreme rea, sunt pregătite pentru dislocarea in sprijinul comunităților afectate și forțelor de intervenție

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *