Bilanțul persoanelor asistate medical în Șumuleu Ciuc și Iași


Potrivit datelor centralizate la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019”, în contextul evenimentelor de la Șumuleu Ciuc, 141 de persoane au fost asistate medical de către echipajele angrenate în misiune.

Dintre acestea, 28 de persoane cu diferite afecțiuni au fost evacuate și transportate la spital pentru investigații suplimentare, iar 38 de persoane, cu diferite traumatisme, au primit îngrijiri la fata locului.
Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile, alte 262 de persoane cu reacții hipotermice, au primit îngrijiri în spitalele mobile amplasate în zonă, în vederea restabilirii stării de sănătate.

Din numărul total de pelerini care au avut nevoie de intervenția echipelor medicale, 46 de sunt cetățeni străini (Ucraina, Mexic, Polonia, Ungaria).

Totodată, din informațiile primite de la echipajele aflate în Iași, cea de a doua locație în care Sanctitatea Sa Papa Francisc a fost prezent, 44 de persoane au fost asistate medical, dintre care 8 persoane au fost transportate la spital.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *