Bruxelles: Trialog politic organizat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. București: Vizită în Centrul Integrat


În aceste zile, șeful DSU, dr. Raed Arafat, a participat la lucrările trialogului politic organizat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul dosarului legislativ Interoperabilitatea sistemelor de informații din uniunea Europeană, în coordonarea Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), în Bruxelles, Regatul Belgiei.

Cu acest prilej, secretarul de stat dr. Raed Arafat a avut o întrevedere cu Christos Stylianides, comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor.

De menționat că, pe parcursul lucrărilor, s-au purtat discuții cu privire la amendamentele din raportul Comisiei LIBE din 15 octombrie 2018, în limita mandatului, ajungerea la un acord politic asupra pachetului legislativ.Pe parcursul negocierilor, prezentul pachet legislativ a fost considerat deosebit de util pentru că oferă soluții integrate, facilitate pentru autoritățile naționale componente de informații din cadrul sistemelor europene și internaționale disponibile.

În același context, al deținerii Președinției Consiliului UE, astăzi, în marja lucrărilor Reuniunii Informale a Consiliului JAI, susținute în București, șeful DSU, dr. Raed Arafat, a primit vizita jurnaliștilor străini acreditați JAI, la Dispeceratul Integrat pentru Situații de Urgență.

Cu acest prilej, reprezentanților mass-media europeană le-a fost prezentat modul de organizare și funcționare al sistemului național de urgență.