Caravana Fii pregătit, la Constanța de Ziua Marinei


Caravana Fii pregătit, la Constanța de Ziua Marinei.

Astăzi, 15 august, în zi de sărbătoare, Caravana Fii pregătit a fost prezentă pe litoral, mai exact în Portul Tomis, unde au avut loc festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române.

Dat fiind numărul mare de turiști și constănțeni care au luat parte la acest eveniment extrem de îndrăgit dar și emoționant, putem spune că a fost momentul ideal de a le putea vorbi tuturor celor care ne-au trecut pragul despre importanța implicării în situații de urgență, despre datoria morală de a salva semenii aflați la limita dintre viață și moarte, unde fiecare secundă contează.

Toți cei prezenți, fie că vorbim de părinți, copii, bunici, au fost extrem de bucuroși în a-i vedea pe salvatori, de a vorbi cu ei, făcând în final tot posibilul să fure cât mai multe informații în deslușirea tainei meseriei de a salva suflete.

Cei care au trecut pragul Caravenei au luat parte la cursurile de instruire pentru acordarea primului ajutor, au urmărit campaniile derulate de  DSU și IGSU, plecând îmbogățiți cu informații prețioase, cu ideea implicării, lucruri concrete ce îi pot ajuta să salveze o viață.

Secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, fiind prezent la Constanța cu ocazia participării la Ziua Marinei Române, a vizit și Caravana Fii pregătit unde a adresat mulțumiri  salvatorilor pentru munca depusă necontenit, pentru curaj dar mai ales pentru implicare.

***

Despre Caravana Fii pregătit!

Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *