#CODPORTOCALIU – Situația efectelor înregistrate la ora 07.30


#CODPORTOCALIU La această oră, se înregistrează precipitații sub formă de ninsoare în toate județele aflate sub avertizare COD PORTOCALIU, fiind semnalate următoarele efecte:

Traficul rutier: 1. Autostrăzi: A2 tronsonul București – Drajna este închis pentru deszăpezire.

2. Drumuri naționale: un drum blocat, DN7 între localitatea Golești – Vâlcea și limita cu județul Argeș. Pe DN13A în județul Harghita se circulă cu restricție de tonaj, 7,5t, iar pe DN1 în zona localității Sinaia circulația este îngreunată din cauza mai multor tiruri care nu sunt echipate corespunzător.

3. Drumuri județene: este închis traficul rutier pe opt drumuri județene: județul Mehedinți (DJ 606A Balota – Izvorălu), județul Olt (DJ 544 Brastavățu – Vădastra, DJ 544A Vădastra – Vârtop, DJ 653 Stoicănești – Crăciunei, DJ 642A Băbiciu – Traianu și DJ 546D Coteana – Ipotești, DJ 546C Potcoava – Perieți și DJ 546E Teslui – Miești) și se desfășoară în condiții de iarnă pe celelalte drumuri din zonele aflate sub avertizare.

Traficul aerian – se desfășoară în condiții normale.

Traficul feroviar – patru trenuri au fost anulate pe ruta București – Constanța și retur, iar pentru data de 23.03.2018 sunt anulate 37 trenuri.

Traficul maritim și fluvial – Bara Sulina și Porturile Midia și Mangalia sunt închise, iar traficul fluvial se desfășoară cu restricție de viteză din cauza creșterii nivelului Fluviului Dunărea.

Tranzitul frontierei – traficul cu feribotul prin PTF Turnu Măgurele este închis din cauza condițiilor meteo, iar în PTF Bechet traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mică de 3,5t, acestea fiind redirecționate prin PTF Calafat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *