Colaborare între DSU și OMS


Departamentul pentru Situații de Urgență și-a arătat intenția de a începe procesul de acreditare a unor echipe medicale de intervenție la dezastre majore la standardele Organizației Mondiale a Sănătății. Această intenție vine după o vizită în țara noastră a unei echipe de experți OMS, formată din Dr. Dorit NITZAN, coordinator al Departamentului de Operațiuni de Urgență al OMS și Dr. Ute Sylvia ENDERLEIN, coordonator al pregătirii pentru urgențe OMS.
Aceste echipe vor avea un rol important în situația unei catastrofe majore în țara noastră, putând interveni ulterior și în afara granițelor. Totul face parte dintr-o inițiativă complexă a OMS prin care se creează în fiecare stat membru echipe standard, pregătite să intervină în cazul unor urgențe medicale la nivel național, regional sau internațional.
De aceea, echipa OMS care a vizitat România a văzut modul în care funcționează sistemul de urgență. Astfel, s-au stabilit și colaborări ulterioare, care includ implementarea conceptului de spitale sigure și schimbul de experiență cu alte țări în domeniul urgenței. Echipa OMS a vizitat Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov, echipa RO-USAR, Inspectoratul General de Aviație, Unitățile de Primiri Urgențe de la Spitalul de Urgență Floreasca și Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și a discutat cu medicii, paramedicii și asistenții care lucrează la SMURD și la Serviciile de Ambulanță.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *