Salvatorii, în concurs! Competiție de descarcerare și acordare a primului ajutor


Miercuri, 19 septembrie, în Mioveni, s-a dat startul Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat – organizată de ISU Argeș în parteneriat cu Primăria Mioveni.

 

 

Timp de trei zile (19-21 septembrie), competiția reunește cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din România. Groupe Renault România asigură suport pedagogic pentru pompierii paramedici și pune la dispoziție pentru acest concurs 30 de vehicule.

 

Cele mai bune 13 echipaje de salvatori din inspectoratele pentru situații de urgență Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București-Ilfov și Vâlcea își vor arăta cunoștințele și abilitățile în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor.

 

La evenimentul care se va desfășura în Centrul Civic Mioveni vor face exerciții demonstrative și echipe ale Republicii Moldova, Facultății de Pompieri și Școlii de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

 

Probele de concurs vor consta în rezolvarea unor scenarii complexe (descarcerarea persoanelor din vehicule și acordarea primului ajutor calificat) și se vor desfășura sub arbitrajul experților străini și al specialiștilor din IGSU.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *