Comunicat de presă privind cea de a treia Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112


COMUNICAT

 Vineri, 2 august a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc cea de a treia Ședință extraordinară a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

 În ședința de astăzi, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a supus analizei stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite în ședința de miercuri, 31 iulie, respectiv propunerile înaintate de modificare a actelor normative, în speță OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, urmând ca până luni, 5 august, la proxima ședință a comitetului să se finalizeze propunerile de modificare a OUG 111/2011 privind comunicațiile electronice.

 De asemenea, în cadrul acestei ședințe, discuțiile au vizat necesitatea solicitării unei întâlniri cu Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), mai exact luni, 5 august a.c, în vederea exprimării unui punct de vedere pertinent cu privire la modificările actelor normative, amintite anterior.

Totodată, comitetul, în urma discuțiilor avute, a decis că este imperios necesar în a stabili o întâlnire cu operatorii de telefonie mobilă, care să permită elaborarea unei serii de dezbateri, menite în a întări activitatea acestei ședințe care are ca scop principal, îmbunătățirea sistemului apelurilor de urgență 112.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *