Construirea rezilienței în cazul dezastrelor naturale, obiectiv esențial pentru salvarea de vieți


Sub egida deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, astăzi, la Palatul Parlamentului, dr. Raed Arafat, secretar de stat MAI și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut o dezbatere pe tema rezilienței în situația unor dezastre naturale, în cadrul Conferinței Internaționale de profil, organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Departamentul pentru Situații de Urgență.

În contextul încălzirii globale și a intensificării amenințărilor climatice la nivel mondial, se impune o dezvoltare durabilă a rezilienței în situația unor dezastre naturale. Astfel, creșterea rezilienței presupune o abordare realistă și integrată a modului de intervenție în cazul dezastrelor naturale.

 

 

În cadrul conferinței internaționale, în care DSU este coorganizator, s-a creat cadrul de discuție deschisă pentru schimbul de informații și de exemple de bune practice privind reziliența.

Cu acest prilej, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a reiterat conceptul potrivit căruia crearea unei rezistențe durabile sugerează o abordare integrată a angajamentului în cazul schimbărilor climatice prin investiții în restabilirea, reabilitarea și îmbunătățirea infrastructurii, a locuințelor, a serviciilor, economiilor, mijloacelor de trai și a condițiilor de viață într-un mod care face comunitățile și societățile mai puțin vulnerabile și mai adaptabile, în viitor, la impactul dezastrelor naturale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *