Convocarea ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru Județul Alba


Pentru evaluarea situației generată de inundațiile din județul Alba, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat participă la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a purta discuții cu prefectul județului Alba, cu primarii localităților lovite de viitură și comanda ISU.

Ulterior, acesta se va deplasa în teren pentru evaluarea situației din zonele lovite de ape și identificarea soluțiilor necesare,  în sprijinul localnicilor și autorităților locale.

***

În această seară, în zona de Sud a județului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanți care a afectat localitățile Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Pentru adoptarea măsurilor de protecție de către populația din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert.

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor. Pompierii depun eforturi susținute pentru evacuarea apei și deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Întrucât intervenția pompierilor se realizează cu dificultate, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor care acționează pentru salvarea persoanelor și înlăturarea urmărilor inundațiilor cu forțe de la inspectoratele din județele învecinate. Astfel, aproape 100 de pompieri din județele Brașov, Cluj, Hunedoara, Sibiu și Mureș au fost trimiși în sprijinul salvatorilor din Alba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *