Delegația Ambasadei Statelor Unite, la DSU


Astăzi, 4 septembrie  a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a fost o onorat în a primi vizita delegației Ambasadei Statelor Unite formată din reprezentanți ai  Afacerilor Civile din Statele Unite și de asemenea, reprezentanții Batalionului 1 Cooperare Civil-Militară București.

Această vizită a avut loc în contextul planificării unui eveniment de instruire  pentru răspunsuri de urgență de către forțele civil-militare americane, în perioada 19-20 septembrie, care va fi găzduit de Batalionul 1 Cooperare Civil -Militară din București. 

Astfel, în urma discuțiilor ce au vizat mai multe aspecte organizatorice, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor participa la eveniment în perioada menționată anterior, cu scopul bine întemeiat de oferi o imagine pertinentă a sistemului de urgență din România, capacitatea de a performa în situații de dezastru sau alte situații de urgență. Totodată se va discuta despre exercițiile unde cooperarea civil-militară a fost testată, timpul de răspuns în situații de criză, lecțiile învățate în urma acestora, ajutorul interministerial în situații de urgență etc.

La această întâlnire a participat domnul colonel Claudiu Zamfir, șef al Direcției Planificare Exerciții și Management Stări Excepționale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul maior Daniel Meiroșu și domnul Radu Ifrim din cadrul  Batalion 1 Cooperare Civil-Militară București și domnul locotenent colonel Cristian Măciucă din cadrul Cabinetului Secretarului de Stat.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *