Delegație reprezentativă zonei Caraibelor în vizită de documentare în România, prin programul RO-AID


O delegație reprezentativă zonei Caraibelor, formată din specialiști din domeniul protecției civile și situațiilor de urgență, se află în aceste zile într-o vizită de documentare în România.

 

Vizita este organizată în cadrul programului “Training on Disaster Risk Reduction and Post-Disaster Reconstruction”, derulat de către Agentia Română pentru Dezvoltare (RoAid), cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

În această zi, reprezentanții statelor Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Virgin British Islands, Grenada, Jamaica, Saint Kitts and Nevis, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos Islands, precum si cei ai Carribean Disasters Emergency Management Agency, au avut o întrevedere cu șeful DSU, dr. Raed Arafat, unde au purtat discuții despre sistemul de urgență românesc, continuitate și reziliență, dar și despre o posibilă colaborare, ce poate fi parafată prin intermediul proiectului RO-Aid.

 

În următoarele zile, pe agenda întâlnirilor, delegația va efectua și o serie de vizite de lucru la ISU București-Ilfov, Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, Inspectoratul General pentru Aviație, Spitalul de Urgență Floreasa, precum și inspectorate pentru situații de urgență județene, menite a le oferi membrilor delegației posibilitatea de a-și identifica nevoie și detaliile relevante spre a-și dezvolta capacitățile și capabilitățile propriilor sisteme de urgență.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *