Intervenție salvatoare odată cu deschiderea punctului SMURD de la Șureanu


Ieri, imediat ce a intrat în activitate, echipajul SMURD din punctul temporar deschis pe domeniul schiabil Șureanu a fost alertat pentru acordarea primului ajutor calificat unui tânăr de 23 de ani, aflat pe pârtia C1. Intervenția a fost una comună cu echipajul SALVAMONT.

Pacientul a fost evacuat de pe pârtie de un echipaj Salvamont cu snowmobil și un paramedic SMURD până la Punctul de Prim Ajutor unde se afla și ambulața SMURD.

După evaluarea medicală a acestuia de către echipajele de prim ajutor s-a pus diagnosticul de suspiciune fractură membru inferior stâng, s-a imobilizat membrul afectat și a fost transportat la UPU Alba Iulia pentru investigații suplimentare.

Așa s-a deschis punctul de lucru temporar cu ambulanță de prim ajutor SMURD din zona Domeniului Schiabil Șureanu.

Decizia deschiderii acestui punct de lucru a venit în urma unei analize care a luat în calcul numărul mare de cazuri din ultima perioadă, distanța foarte mare față de cea mai apropiată subunitate de intervenție, starea drumului de acces greu practicabil precum și din cauza faptului că zona se află în plină expansiune din punct de vedere turistic.

Astfel, la nivelul județului Alba, numărul echipajelor SMURD operaționale a ajuns la 8 din care 7 de prim ajutor calificat și unul de terapie intensivă mobilă.