DSU a organizat Ziua ONG-urilor


La începutul anului 2017, Departamentul pentru Situații de Urgență lansa cel mai amplu program de parteneriat al unei instituții publice din România, cu societate civilă. Acum, DSU are încheiate 18 parteneriate pe patru mari paliere: educație și pregătire, intervenție la dezastre, asistență umanitară și comunicare.

Astăzi, 2 februarie 2018, DSU a organizat Ziua ONG-urilor, la care au fost invitați toți partenerii, pentru a identifica viitoare activități comune, printre care exerciții de pregătire, educație pentru populație și punerea la punct a unor sisteme de alertare în caz de dezastre.

Din grupul Educație și pregătire fac parte: Academia de Studii Economice, Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul de Dezvoltare SMART, Asociația Make Better.

Grupul Intervenție la dezastre are în componență Asociația Națională a Salvatorilor Montani, Societatea Română a Radioamatorilor, Clubul Câinilor Utilitari, Institutul Național de Cercetare Aerospațială și Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4.

Din grupul Asistență Umanitară fac parte Asociația Asistenților Sociali, Habitat for Humanity, Crucea Roșie Română, Serviciul de Ajutor Maltez și Fundația pentru SMURD.

Din grupul de Comunicare fac parte Televiziunea Română, Radio România și Antena 3.

DSU este deschis încheierii de noi parteneriate care să aducă un plus din partea sectorului nonguvernamental în cazul intervențiilor în situații de urgență.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *