DSU la conferința “Telemedicina. Un proiect curajos în România. Provocare și evoluție”, organizat de New Strategy Center


Astăzi, 1 octombrie, Sala de marmură a Cercului Militar a găzduit evenimentul “Telemedicina. Un proiect curajos în România. Provocare și evoluție”, organizat de  New Strategy Center, reunind înalți reprezentanți din România dar și experți internaționali  în sisteme informatice  din Statele Unite.

Această conferință a fost obiectivul principal de mare însemnătate pentru care delegația străină  a venit în România, implicit vizita onorantă a acesteia de zilele trecute, la sediul DSU. Scopul acestei întâlniri a fost de a observa și de a culege informații legate de implementarea sistemului de telemedicină în România, evoluția lui, greutățile întâmpinate, provocările de acum înainte, direct de la cei mai importanți reprezentanți sau oameni care și -au depus eforturile în a asigura și a implementa acest sistem cu succes.

New Strategy Center este un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și securitate, o organizație non-partizană, non-guvernamentală.

New Strategy Center iși concentrează activitatea pe trei direcții principale: furnizarea de analize de specialitate pentru factorii de decizie; desfășurarea unor dezbateri periodice, atât în regim Chatham House, cât și publice, pe teme de interes pentru securitatea națională a României; extinderea activității externe prin încheierea de parteneriate cu instituții sau organizații similare din Europa și SUA, în vederea elaborării de documente de politici și organizării de conferințe internaționale.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a  deschis această sesiune susținând o prezentare bazată pe începutul telemedicinei în România printr-un “proiect-pilot” la Târgu-Mureș, susținerea avută cu sprijinul Băncii Mondiale, necesitatea realizării acestui sistem în România, formarea altor centre de telemedicină, dar și planurile de viitor, soluții evolutive ale sistemului în perioada care urmează.

De asemenea, în cadrul conferinței, șeful DSU a subliniat necesitatea acestui sistem în medicina de urgență, ajutorul real adus în salvarea pacientului, reducerea timpul de răspuns și creșterea nivelului de conștientizare a stării în timp real a omului aflat în suferință.

Totodată au fost prezentate și câteva dintre măsurile de modernizare a sistemului de telemedicină, implementarea transmiterii informațiilor în format video, găsirea unor variante solide de a perfecționa cadrele medicale spre a conștientiza importanța și ajutorul adus în a folosi cu încredere permanent acest sistem de viitor.

La această conferință au luat parte domnul Ionel Nițu, președintele asociației New Strategy Center, domnul senator Attila Laszlo, domnul dr. Eyup Kuntay Turmus, SPS NATO Advisor, domnul colonel Gabriel David, șeful Direcției Securitatea Comunațiilor și a Serviciilor de Tehnologia Informație din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *