Efecte înregistrate la nivel național în intervalul 26 august ora 07:00 – 27 august ora 07:00


Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul 26 august ora 07:00 – 27 august ora 07:00, au fost înregistrate efecte la nivelul a 8 localități din 4 județe (AG, BV, MS și PH) unde s-a intervenit pentru deblocarea a 4 autoturisme cu 12 pasageri care nu mai puteau înainta din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, pentru stingerea unui incendiu provocat de descărcările electrice și pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 stradă.

De asemenea, în loc. Vânători din jud. Mureș, 1 bărbat (20 ani) a fost electrocutat din cauza unui cablu de electricitate rupt de vânt.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe 1 drum național (DN 7C/AG), 1 drum județean (DJ 734/AG) și 1 drum comunal (DC 268/AG) din cauza scurgerilor de apă și a pietrelor desprinse de pe versanți.

Situația detaliată pe județe/municipiul București se prezintă astfel:

1. Județul Argeș

– în loc. Arefu, pe DN 7C s-a intervenit pentru degajarea unor pietre desprinse de pe versanți;

– în loc. Lerești, pe DJ 734 s-a intervenit, pentru deblocarea a 3 autoturisme cu 6 pasageri care nu mai puteau înainta din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil;

– în loc. Nucșoara, pe DC 268 s-a intervenit pentru deblocarea unui autoturism cu 6 pasageri care nu mai putea înainta din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil.

2. Județul Brașov

– în loc. Stupini s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la 1 casă provocat de descărcările electrice.

3. Județul Mureș

– în mun. Târgu Mureș s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar;

– în loc. Vânători, un bărbat (20 ani) a fost electrocutat de un cablu de electricitate rupt de vânt. Victima a fost transportată la UPU Târgu Mureș în stare comatoasă.

4. Județul Prahova

– în loc. Bușteni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă;

– în loc. Sinaia s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe 1 stradă.

La momentul raportării nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice.

In intervalul menționat au fost transmise  7 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul a 4 județe (AB, AG, MM și SJ).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *