Exercițiul VIGOROUS WARRIOR 19, o cooperare exemplară între militari și civili: medici, asistenți, paramedici, pompieri, polițiști, jandarmi și voluntari


VIGOROUS WARRIOR 19, cel mai mare exercițiu medical NATO, care a implicat forțe civile și militare, a culminat, noaptea trecută, cu intervențiile de la Piața Romană, unde, potrivit scenariului, s-a activat Planul Roșu de Intervenție pentru salvarea a 200 de oameni care ar fi fost prinși în subteran, la metrou, în urma unor explozii care au dus la avarierea a două garnituri de tren.

Echipele de căutare-salvare ale României și Ungariei, 40 de ambulanțe civile și militare, un post medical avansat, un spital militar de campanie și celelalte categorii de personal cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență au asigurat evacuarea victimelor, au asigurat asistența medicală și le-au transportat la cele mai apropiate unități spitalicești. Acțiunea comună a structurilor a reunit nu mai puțin de 70 de medici militari și personal auxiliar la Spitalul Militar, iar în cadrul clădirii ASE a fost amenajat un spital mobil de campanie.  A fost o mobilizare exemplară a tuturor forțelor responsabile în situații de urgență.

Cu acest prilej, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mulțumește tuturor celor care au contribuit la desfășurarea exercițiului medical.

Coordonator al exercițiului pe domeniul de competență, Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, a transmis tuturor un mesaj:

“A fost impresionant pentru toți observatorii să vadă modul de colaborare între militari și civili, medici, asistenți, paramedici, pompieri, polițiști și jandarmi. Ministerul Apărării Naționale a realizat un spital avansat în colaborare cu SMURD în sediul ASE de la Piața Romană, unde s-a simulat inclusiv un bloc operator. Felicitări tuturor și mulțumiri celor care au muncit și celor care ne-au sprijinit astfel încât acest exercițiu, care face parte din exercițiul medical NATO “Vigorous Warrior”, să aibă succes. Totodată, mulțumiri spitalelor de Urgență Floreasca,  Militar Central și Universitar, precum și colegilor de la ISU-B-If, Serviciul de Ambulanță și, nu în ultimul rând, voluntarilor!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *