Exercițiul VIGOROUS WARRIOR 19 s-a desfășurat în aceste zile și în București


Pentru București, conform scenariului elaborat s-au desfășurat acțiuni de căutare-salvare între care şi misiuni de pentru scoaterea unor persoane prinse sub dărâmături, misiuni de triaj și acordare de asistență medicală de urgență și prim-ajutor, inclusiv transport medical al victimelor către spitalele de urgență participante la exercițiu ( Spitalul Floreasca, Spitalul Univeristar). Aceste misiuni s-au realizat cu suportul și prin cooperarea intensă cu echipa HUSAR ( Heavy Urban Search and Rescue) din cadrul HUNOR ( Hungarian National Organisation for Rescue Services).

În privința locurilor alese pentru desfășurarea exercițiului, în București au fost constituite site-uri de căutare-salvare în fosta fabrică de bere Bragadiru ( Calea Rahovei ), fosta fabrică “Industria Iutei” (Strada Veseliei nr. 10), dar și într-un imobil din Strada Viilor nr. 42-44.

În aceste zone cu clădiri dezafectate, zeci de victime au fost salvate de la înălțime sau din subsoluri, s-au făcut proceduri de alpinism sau descarcerare, dar și implicări masive în asigurarea asistenței medicale de urgență, toate acestea fiind practic simulări ale unor dezastre ce pot apărea.

Punctele forte ale tuturor forțelor și ale echipelor medicale au fost rapiditatea, prudența, profesionalismul manifestate penmtru salvarea victimelor.

Pompierilor salvatori li s-au alăturat membrii echipei de căutare-salvare HUSAR/HUNOR, precum și Clubul Câinilor Utilitari.

VIGOROUS WARRIOR 2019, exercițiul bazat pe dezvoltarea cooperării civile-militare, este organizat de Centrul de Excelență pentru Medicină Militară al NATO în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale, precum și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile din coordonarea acestuia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *