Final de săptămână solicitant pentru salvatorii montani


Final de săptămână solicitant pentru salvatorii montani

Echipele Salvamont au intervenit în acest weekend pentru salvarea mai multor turiști, accidentați în urma practicării sporturilor specifice anotimpului de iarnă.

De asemenea, multe dintre aceste accidente s-au cauzat lipsei echipamentului specific practicării diverselor sporturi, pe munte.

În ultimele 48 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont sau prin Sistemul Național de Urgență SNUAU 112, s-au primit 161 apeluri prin care s-a solicitat intervenția de urgență a echipelor Salvamont.

Cunoscând afluxul mare de turiști către zona montană, în această perioadă a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs în acest weekend.

Salvamont România, prietenii dumneavoastră de pe cărările munților, vă îndeamnă la atenție și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente pe munte.

Sursă foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *