Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre, în desfășurare


În zilele de 21 și 22 noiembrie, la Roma, în Italia, se desfășoară Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (EFDRR).  (FOTO: ARHIVĂ)

Domnul Secretar de Stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, reprezintă Ministerul Afacerilor Interne la Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre, eveniment co-organizat de către Guvernul Italiei și Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscurilor de dezastre (UNISDR), în parteneriat cu Comisia Europeană și Consiliul Europei.

Evenimentul se va solda cu semnarea Memorandumului de Înțelegere între Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Departamentul Protecției Civile din Italia, privind cooperarea în domeniul protecției civile, al asistenței și conlucrării în situații de urgență.

Cu acest prilej, se reiterează necesitatea de realizare a unui proces continuu de progres prin schimburi de experiență cu privire la practicile de succes și abordările inovative în vederea prevenirii, reducerii și gestionării riscurilor la dezastre.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *