VIDEO În baza militară Cincu, exercițiul VIGOROUS WARRIOR 2019 este în plină desfășurare (FOTO)


Această cooperare civilă – militară demonstrează încă o dată că toate demersurile realizate, eforturile tuturor forțelor, ale structurilor, în cazuri de urgență maximă, fuzionează, se îmbină pentru a atinge același scop, salvarea populației.

Fiind un exercițiu NATO cu focus medical, imaginile relevă tocmai eforturile tuturor celor implicați, așa cum am amintit mai sus.

Sunt implicate: forțele Ministerului Afacerilor Interne (DGMO, IGPR, IGJR) dar și echipajele de pe ambulanțe, echipajele SMURD, Punctul Medical Avansat, autospecialele structurilor implicate în situații de urgență, precum și aceea pentru tratamente hiperbarice și oxigeno-terapie, tabăra mobilă a pompierilor salvatori, Punctul de Comandă Mobil, ajutorul adus de către IGAv prin prezența elicopterului SMURD pentru intervenții aeromedicale.

Acest exercițiu impresionat reliefează munca asiduă depusă de toate structurile participante, în special MApN pentru rolul important adus în realizarea acestei cooperări.

NATO Centre of Excellence for Military Medicine tocmai a postat un material video care surprinde munca depusă în tot acest timp de către toți participanții la acest acest grandios exercițiu, la baza militară din Cincu.

Totul pentru salvarea populației în cazuri de urgență majoră!

VIGOROUS WARRIOR 2019, exercițiul bazat pe dezvoltarea cooperării civil-militare, este organizat de Centrul de Excelență pentru Medicină Militară al NATO în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale, precum și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile din coordonarea acestuia.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *