Incendiu de pădure în Parcul Național Domogled


În cursul zilei de ieri, în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți a izbucnit un incendiu de pădure de pin negru și vegetație uscată.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD.  Astfel că, incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafață de cca. 10 ha, în mai multe focare izolate (10, 12 focare pe fiecare pisc). Arde atât vegetația uscată, cât și pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forțelor și mijloacelor de intervenție.

În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.

De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

În funcție de evoluția evenimentului, IGSU va dispune suplimentarea efectivelor de pompieri care intervin la fața locului cu grupări operative de salvatori din alte județe limitrofe.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *