Începe Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor calificat, faza națională, la Craiova


În perioada 02 – 04.10.2019 la Craiova, jud. Dolj, va avea loc Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor calificat, faza națională.

Competiția Națională de Descarcerare și Prim Ajutor calificat are ca scop pregătirea salvatorilor la cel mai înalt nivel și, totodată, creșterea gradului de siguranță a comunității.

În cadrul acestui eveniment, salvatorii vor fi supuși următoarelor probe:

La proba de “Descarcerare din autovehicule” sunt înscrise la start 10 echipe din Romania: ISU Mureș, ISU Iași, ISU Cluj, ISU Dâmbovița, ISU București – Ilfov, ISU Dolj, ISU Mehedinți, ISU Alba, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Al.I.Cuza”. În cadrul aceluiași eveniment mai participă și echipa de descarcerare din Republica Moldova.

La proba de “Acordarea Peimului-ajutor calificat”participă:
ISU Mureș, ISU Suceava, ISU Maramureș, ISU Prahova, ISU Bucuresti-Ilfov, ISU Valcea, ISU Dolj, ISU Hunedoara, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Al.I.Cuza”.

În cadrul acești eveniment vor mai participa și echipele de voluntari ale: ISU București-Ilfov, ISUArgeș ISU Dolj și ISU Vâlcea.

Evaluatorii competiției sunt:
La proba de “Descarcerare”, regăsim reprezentanți de la ISU Cluj, ISU Dolj, ISU Constanța, ISUGalați și DSU (Culoarul 1) și ISU Timis, ISU Dâmbovița, ISU Bihor, ISUOlt și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă