Intervenție a pompierilor la o deflagratie intr-un imobil din Botoșani


Astăzi, putin inainte de ora 14.00, s-a produs o explozie care nu a fost urmata de un incendiu, într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc situat pe strada Primăverii,  din municipiului Botoșani.

La fata locului s-au deplasat șapte echipaje ale Inspectoratului pentru

Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Serviciului Județean de Ambulanță, cu două autospeciale de stingere și cinci ambulanțe.

In urma incidentului, cinci persoane, printre care și un copil de 11 ani, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Proprietarul apartamentului unde  s-a produs evenimentul a suferit arsuri pe 40 – 50% din suprafața corpului, este intubat si urmeaza sa fie transferat la un spital de specialitate din Capitala. Celelalte victime sunt in stare stabilă.

Pompierii au evacuat preventiv alți  21 de locatari.

La ora 16.00, la Instituția Prefectului Judetul Botoșani a avut loc o ședință extraordinară a CJSU, la care au participat si reprezentați ai Primăriei Municipiului Botoșani,  pentru analizarea consecințelor si stabilirea  măsurilor de protecție a persoanelor afectate. De asemenea, in cadrul întâlnirii de lucru au fost discutate și măsurile care se impun pentru siguranta  bunurilor existente in imobilul afectat.

Asigurarea unui spațiu de cazare nu a fost necesara, întrucât locatarii au afirmat că vor locui la rude.

La nivel local a fost dispusă măsura constituirii unor echipaje mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului  Judetean de Jandarmi  Botosani si ai Politiei Locale, care sa  asigure paza bunurilor din blocul afectat, precum și luarea tuturor măsurilor pentru înlăturarea elementelor de construcție care nu prezinta singuranta.

Totodata, reprezentanții  Inspectoratului Judetean  in  Construcții vor verifica starea apartamentelor pentru a stabili dacă acestea mai pot fi utilizate, urmând ca în cel mai scurt timp sa se efectueze o expertiză tehnică pentru identificarea modalitatii rapide de consolidare a imobilului.

Reprezentanți ai ISU Botosani, IPJ Botoșani și ai furnizorului de gaze naturale efectuează cercetări pentru stabilirea cauzei probabile de producere a evenimentului.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *