Interventiile pompierilor determinate de furtuna


Până la ora 21.00, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, au fost semnalate efecte la nivelul a 17 localități din 10 județe (AB, CJ, GJ, HD, IF, MH, PH, SJ, VS și VL) și în Capitală, fără a fi înregistrate situații deosebite.

Majoritatea cazurilor au vizat intervenții locale pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe domeniul public sau evacuarea ape din curți.

În comuna Chinteni, județul Cluj, au fost afectate din cauza vântului puternic 5 acoperișuri de locuințe.

De asemenea, în orașul Târgu Cărbunești din județul Gorj, au fost doborâți de vânt un stâlp de telefonie, un element de construcție (pe carosabil) și mai mulți arbori, fiind avariate 7 autoturisme.

Și în Capitală au fost înregistrate efecte ale acestor fenomene, pompierii bucureșteni acționând pentru îndepărtarea a 8 copaci căzuți de carosabil, autoturisme sau linii electrice;

În județul Ilfov s-a acționat pentru extragerea apei din 4 subsoluri și pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Circulația rutieră a fost afectată temporar din cauza unor copaci căzuți pe carosabil (DN64) în județul Vâlcea și a unui panou publicitar în municipiul Deva din Hunedoara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *