Lansarea proiectului “SMURD zona SUD” în Republica Moldova


Ieri, 8 septembrie 2019, la Cahul, în Republica Moldova a fost lansat Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare SUD (SMURD SUD).

Dezvoltarea Serviciului SMURD în sudul țării va crește calitatea serviciilor oferite, va reduce timpul de răspuns în situații de risc și va funcționa pentru salvarea sănătății și vieților cetățenilor.

SMURD SUD, va deservi trei raioane din sudul Republicii Moldova- Cahul, Cantemir și Taraclia, urmând să contribuie la creșterea niveluui de eficiență și reducere a timpilor de reacție, prin implementarea unei abordări integrate a situațiilor de urgență în spiritul unei cooperări interinstituționale loiale și efeciente.

Secretarul de stat al României, șeful DSU, dr. Raed Arafat a felicitat autoritățile, dar și salvatorii și pompierii cu această frumoasă relizare, subliniind că experiența Republicii Moldova este un exemplu demn de urmat.

Șeful IGSU, general maior Mihail Harabagiu a declarat că salvatorii și pompierii vor fi la datorie pentru acordarea asistenței calificate în zona de sud a țării prin implemenarea cu succes a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare la Cahul.

După lansarea evenimentului oficialii au vizitat Unitatea de Primire Urgentă din cadrul Spitalului municipiului Cahul, dar și Dispeceratul Integrat pentru Situații Excepționale din cadrul Direcției Regionale Situații Excepționale Cahul. În cadrul vizitei au fost stabilite sarcini de cooperare a serviciilor de urgență pentru reacționarea operativă și eficientă în interesul cetățenilor Republicii Moldova din zona de SUD a țării.

La ceremonie a participat Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, Excelența sa Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, Secretarul de Stat al României, șeful DSU, dr.Raed Arafat, dar și alți reprezentanți ai autorităților din România și din Republica Moldova.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *