Mesaje-test RO-ALERT, în toată țara, inclusiv în București


Astăzi, inspectoratele județene pentru situații de urgență precum și IGSU și ISU-BIF difuzează mesaje test RO-ALERT (www.ro-alert.ro) în câte patru regiuni din fiecare județ din țară, dar și în zone din București și din Ilfov. Testările au loc pe regiuni. Dacă vă aflați în zona de test și ați recepționat mesajul de alertă/avertizare înseamnă că telefonul dumneavoastră este configurat pentru a primi mesajele RO-ALERT.

AICI GĂSIȚI TOATE INFORMAȚIILE DESPRE CONFIGURAREA TELEFONULUI!

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale.

Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

 

Mod de funcționare

 

Pentru a difuza un mesaj de avertizare populației, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie transmisă avertizarea.

 

Difuzarea mesajului de avertizare

 

Conținutul mesajului de avertizare și informațiile legate de zona în care acesta trebuie difuzate sunt transportate prin legături private de interconectare a Sistemului RO-ALERT cu rețelele operatorilor de telefonie mobilă.

 

Tehnologia Cell Broadcast, pe care se bazează Sistemul RO-ALERT, permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcționează în aria de acoperire a acestora. Numele și numărul de telefon ale utilizatorilor telefoanelor mobile nu sunt necesare, așadar rămân necunoscute.

 

Alte informații referitoare la avertizarea unei situații de urgență difuzate rețelelor de comunicații mobile includ valabilitatea mesajelor și numărul de redifuzari. Un telefon mobil care a recepționat un mesaj de avertizare nu va mai primi repetări ale aceluiași mesaj.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *