Mobilizare de forțe în Județul Alba


În urma efectelor produse de inundații, ca manifestare a unor fenomene extreme de ploi abundente și scurgeri de pe versanți, în localitățile  afectate ( Pianu, Răchita, Săliștea)  din Județul Alba, echipajele ISU, autoritățile locale, Crucea Roșie dar și voluntari s-au mobilizat pentru ajutorarea localnicilor greu încercați din cauza apelor.

În această dimineață, 12 voluntari de la Crucea Roșie s-au alăturat forțelor angrenate pentru restabilirea stării de normalitate și au distribuit  alimente și alte bunuri necesare subzistentei.

Astfel, în cursul acestei zile 400 litrii de  apă, 200 pâini, 220 pateuri, 216 conserve de fasole și carne, peste 200 pachete igienico-sanitare, peste 300 lenjerii de pat, peste 100 perechi de cizme au ajuns în zonele grav afectate.

Pentru eficientizarea planului de distribuire a acestor bunuri, voluntarii s-au mobilizat în 3 echipe cu  câte 3 mașini, una dintre ele fiind de teren ( 4X4) pregătită să parcurgă drumuri accidentate, plus o remorcă de 1,3 tone.

***

În seara de 1 Iunie, în zona de Sud a județului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanți care a afectat localitățile Sebeșel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliștea și Răchita.

Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU și autoritățile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetățenilor. Pompierii  au depus eforturi susținute pentru evacuarea apei și deblocarea canalelor de scurgere a apei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *