Participarea șefului DSU, dr. Raed Arafat, întâlnirea Regională Extraordinară a Inițiativei pentru Prevenirea și Pregătirea la Dezastre pentru Sud – Estul Europei


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a participat astăzi, la Sarajevo, în calitate de reprezentant de țară, la întâlnirea Regională Extraordinară a Inițiativei pentru Prevenirea și Pregătirea la Dezastre pentru Sud – Estul Europei.

În cadrul acestei reuniuni înalte, a fost semnat de către Albania, Croația, Muntenegru, România și Serbia, Acordul între Consiliul de Miniștri din Bosnia și Herțegovina și Guvernele Celorlalte Părți ale Inițiativei pentru Prevenirea și Pregătirea la Dezastre pentru Sud – Estul Europei privind Aranjamentele Țării Gazdă pentru Secretariatul DPPI SEE, urmând ca Bosnia Herțegovina să fie ultimul stat care va ratifica acest acord, ca țară gazdă a DPPI SEE.

În ceea ce privește partea română, semnarea acordului a fost delegată dr. Raed Arafat, memorandumul de negociere și semnare a documentului în cauză fiind aprobat în ședința de Guvern din 12 aprilie a.c.

Celelalte state membre DPPI SEE au semnat documentul menționat în cadrul celei de-a 36-a Întâlniri Regionale în cadrul Inițiativei pentru
Pregătirea și Prevenirea Dezastrelor în Sud Estul Europei (DPPI SEE), organizată în perioada 04 – 05 aprilie a.c. la Ankara, Turcia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *