Prevenirea incendiilor, prioritate a DSU


Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și colonelul Nicolae Cornea, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au avut, vineri, o discuție cu adjuncții inspectorilor șefi din cadrul ISU, cei care sunt responsabili de activitatea de prevenire.

Întâlnirea a avut loc la Buzău, iar cei prezenți au analizat aspectele importante privind prevenirea incendiilor, dar și a noua legislație în domeniu, prin care structurile IGSU capătă o putere mai mare pentru impunerea regulilor de prevenire.

De exemplu, vor exista reglementări mai stricte și sancțiuni mai mari dacă nu sunt respectate legile în ceea ce privește prevenirea incendiilor la clădirile cu risc crescut, cum ar fi cele de birouri, centrele comericale, hoteluri, spitale, cămine de bătrâni și alte clădiri destinate persoanelor care nu se pot evacua singure.

Prezent la Buzău, dr. Raed Arafat a avut o întâlnire și cu prefectul județului Buzău, cu managerului Spitalului Județean Buzău și a reprezentaților Unității de Primiri Urgențe, pentru a analiza situația creată de lipsa de personal, în special medici specialiști în medicină de urgență. Astfel, una dintre soluții identificate ar fi ca medicii rezidenți de an mare din Iași, acolo unde există un număr mare, să meargă la Buzău pentru a efectua gărzi. Peste două săptămâni, va mai avea loc o întâlnire în care să se analizele propunerile, astfel încât situația de la Spitalul Județean Buzău să fie rezolvată.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *