Prima zi de deschidere a Forumului Understanding Risk, la București


Prima zi de deschidere a Forumului Understanding Risk, la București

Deși discuțiile privind managementul riscului sunt diverse, extrem de stufoase ca și idei, mesaje, un rol important al acestei întruniri este tocmai posibilitatea tuturor celor implicați direct sau indirect în problematica conștientizării diferitelor riscuri la care omenirea este supusă, să vorbească deschis, să împărtășească idei, să se formeze o comunitate unde scopul comun s-ar putea transpune într-un simplu dar prețios motto :”Împreună, mai puternici!”

În cadrul deschiderii acestui Forum, prima zi de Understanding Risk, umorul ca și element cheie de comunicare a fost utilizat în ideea de captare a atenției tuturor celor prezenți în sală.

Umorul poate ajuta la îmbunătățirea comunicării, la crearea relațiilor, la îmbunătățirea rezolvării problemelor, la creșterea productivității și la consolidarea leadershipului. Deoarece munca tuturor celor implicați cu privire la riscurile de dezastru necesită învățare creativă și dialog, putem explora modalități neconvenționale de a angaja oameni și organizații în conversații captivante despre ceea ce poate merge greșit și ceea ce pot face în acest sens, pentru a diminua cauzele.

În această sesiune plenară intens interactivă s-a experimentat un set de abordări de comunicare sigure și inovative care îi fac pe oameni să zâmbească, să reflecte și să se întrebe cu privire la găsirea unor moduri diferite de a acționa sau de a susține idei privind gestionarea riscurilor .

În sesiunea de deschidere a Forumului au luat cuvântul doamna Allana Simpson, Senior Disaster Risk Manager din cadrul Băncii Mondiale, domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat din cadrul MAI, șef al DSU, domnul Cătălin Constantin Harnagea, director general al RoAid, doamna Tatiana Proskuryakova, Country Manager pe România și Ungaria din cadrul Băncii Mondiale și domnul Pablo Suarez din cadrul Universității Naționale din Singapore.

Totodată, în cadrul deschiderii, înalții reprezentanți amintiți anterior au subliniat progresele făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență, implicarea DSU în diferite activități pe tema pregătirii în fața dezastrelor, acordurile/protocoalele semnate cu diferite ONG-uri. Implicarea, forța, angrenarea toturor participanților, modul de gestionare a Exercițiului EuModex din 2018 au fost extrem de apreciate de către distinșii invitați străini.

Forumul a continuat cu prezentarea tututor celor care în zilele ce urmează vor susține prezentări aplicate pe diferite teme de dezbatere.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *