Primirea unei delegații italiene, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș


Marți, 16 iulie a.c., secretarul de stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat s-a aflat în deplasare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, în contextul primirii unei delegații italiene în vederea prezentării de tehnică și echipamente în sistemul de urgență din România.

Șeful DSU, aflat la ISU Mureș, a vorbit delegației italiene despre Autospeciala pentru Tratamente Hiperbarice și Oxigenoterapie, importanța deținerii acesteia, ajutorul real adus în situații de urgență.

De asemenea, discuțiile s-au concentrat și pe detaliile tehnice ale acestei autospeciale, dubla funcționalitate a acesteia, modulul necesar în pregătirea scafandrilor, aceștia putând să verifice prin intermediul unui sistem special compatibilitatea personalului pentru executarea operațiunilor de scufundare, rezistența acestuia la adâncime. Totodată, autospeciala poate oferi tratamente cu oxigenoterapie, asigurând stabilizarea persoanelor expuse la fum sau care prezintă arsuri ale căilor aeriene. Autospeciala pentru Tratamente Hiperbarice și Oxigenoterapie  are o capacitate de șapte locuri. Cinci dintre acestea sunt în camera principală: patru în șezut și unul pe targă. Tratamentul se poate administra concomitent celor cinci persoane din camera principală.

Au fost achiziționate 2 astfel de autospeciale, regăsite la ISU Mureș, respectiv ISU Dobrogea.

Autospeciala pentru Tratamente Hiperbarice și Oxigenoterapie a fost achiziționată prin proiectul “Multi Risc – Modul I”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Proiectul a avut ca obiectiv general, creșterea rezilienței la dezastre a

comunităților prin îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de mai multe tipuri de risc.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *