Reuniunea echipei de proiect NATO Science for Peace and Security intitulat „Unități de protecție civilă și telemedicină în Mauritania”


 

În perioada 14-18 aprilie, Secretarul de Stat MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, participă la reuniunea echipei de proiect NATO Science for Peace and Security (NATO SPS) intitulat „Unități de protecție civilă și telemedicină în Mauritania”, organizat la Nouakchott, în Republica Islamică Mauritania.

Activitatea reprezintă o continuare a întâlnirilor de consultare cu omologii francezi și reprezentanții NATO SPS, din februarie 2019, urmând ca după această vizită tehnică, proiectul-pilot să fie condus, la nivelul Alianței Nord-Atlantice, de către România și Franța.

Obiectivele întâlnirii din Mauritania constau în evaluarea și consilierea autorităților mauritane cu privire la cerințele și conținutul proiectului, ținând cont de nevoile, specificul și constrângerile locale.

 

Secretarul de Stat MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, participă activ la dezbaterile privind sprijinirea centrelor de gestionare a crizelor, în vederea unei reacții rapide și a unui răspuns adecvat, precum și la dezvoltarea de noi unități civile de urgență în zone îndepărtate din Mauritania și adăugarea unei componente de telemedicină.

 

În cadrul proiectului sunt prevăzute și discuții privind dezvoltarea și gestionarea integrată și multisectorială a situațiilor de urgență.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *