România, gazda Conferinței Internaționale “Mass Burn Casualty disasters: Way forward to a European response”


Directoratul General pentru Protecție Civilă din cadrul Comisiei Europene organizează, în România, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, Conferința Internațională “Mass Burn Casualty disasters: Way forward to a European response”.

Conferința a fost deschisă astăzi, în prezența șefului DSU, dr. Raed Arafat, și, timp de două zile, reprezentanți din cadrul ministerelor sănătății și din domeniul protecției civile din 26 de state membre UE și partenere, vor pune bazele în pregătirea unui plan european de reacție în situații de urgență. Alături de aceștia, la acest eveniment sunt prezenți și reprezentanți ai Direcției Generale pentru Sănătate și Siguranță Alimentară din cadrul comisiei, precum și cei ai Asociației Europene pentru Arsuri.

După lansarea Corpului Medical European în februarie 2016, una dintre primele inițiative a fost organizarea unei conferințe internaționale pentru a face schimb de bune practici privind pregătirea și răspunsul în cazul dezastrelor în caz de accidente în masă.

Scopul prezentei conferințe este de a ajunge la un consens privind calea către un plan european de reacție pentru catastrofele în caz de accidente cu victime multiple, astfel încât, la sfârșitul conferinței, participanții să convină asupra următorilor pași care trebuiesc urmați pentru a prinde contur această inițiativă.

Concluziile vor fi reluate și analizate în cadrul întâlnirilor oficiale pe care România le va organiza în marja PRES RO 2019.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *