Memorandum între România și Italia privind protecția civilă, asistența și conlucrarea în situații de urgență (Galerie foto)


În zilele de 21 și 22 noiembrie, la Roma, în Italia, s-a desfășurat Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (EFDRR).  Cu acest prilej, s-a semnat documentul strategic privind cooperarea în domeniul protecției civile, al asistenței și conlucrării în situații de urgență. 

Domnul Secretar de Stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, reprezintă Ministerul Afacerilor Interne la Forumul European pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre, eveniment co-organizat de către Guvernul Italiei și Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Reducerea Riscurilor de dezastre (UNISDR), în parteneriat cu Comisia Europeană și Consiliul Europei.

Miercuri seară, la sediul Protecției Civile din Roma, evenimentul s-a soldat cu semnarea Memorandumului – Protocol de Înțelegere între Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Departamentul Protecției Civile din Italia, privind cooperarea în domeniul protecției civile, al asistenței și conlucrării în situații de urgență.

Domnul Secretar de Stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și domnul Angelo Borrelli, șeful Departamentului Protecției Civile din Italia, au semnat documentul în prezența Excelenței Sale George Gabriel Bologan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Italia.

Discuțiile s-au centrat pe sistemele de protecție civilă din cele două state.

Cu acest prilej, s-a reiterat necesitatea realizării unui proces continuu de progres prin schimburi de experiență cu privire la practicile de succes și abordările inovative în vederea prevenirii, reducerii și gestionării riscurilor la dezastre.

“În cadrul întalnirii, am abordat mai multe teme de interes comun, mai ales pe subiectul alertării, pregătirii și informării populației pentru a face față situațiilor de urgență”, a declarat Secretar de Stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de urgență din cadrul MAI.

Totodată, domnia sa a ținut să puncteze buna colaborare dintre cele două instituții semnatare ale acordului bilateral.

“Dezvoltarea relațiilor internaționale în domeniul protecției civile și al situațiilor de urgență rămâne una din prioritățile Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În acest domeniu, colaborarea nu este importantă doar în ceea ce privește pregătirea pentru a face față dezastrelor, dar și în timpul în care unii dintre noi se confruntă cu situații de urgență majoră și dezastre, unde colaborarea și sprijinul reciproc devin indispensabile. De menționat este și că Italia a participat la exercițiul Seism-Modex 2018 cu un spital mobil de nivel 2”, a adăugat Secretarul de Stat dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de urgență.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *