Salvator și în timpul liber: Momente emoționante pentru un pompier din Prahova, care a salvat un copil de la înec


Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, pentru curajul și spiritul civic de necontestat, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, Mihai Viorel Fifor i-a înmânat, astăzi, placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne și i-a pus pe umeri noile grade de plutonier adjutant.


În prezența domnului secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, s-a dat citire ordinului de înaintare în grad în mod excepțional.

Povestea lui: 15 minute! Sfertul de oră care a salvat viața micuțului Săndel!
Daniel Crîșmaru este unul dintre ai noștri, care sar în sprijinul semenilor aflați in dificultate, chiar și atunci când sunt în timpul liber.

Sâmbătă trecută, comunitatea Filipeștilor de Pădure, din județul Prahova, a fost măturată de ape, iar ploaia abundentă avea să producă, parcă din senin, o viitură. Norocul a făcut că subofițerul Detașamentului din Băicoi să treacă prin zona afectată.

La un moment dat, acesta a văzut la marginea unui pod o femeie cu un copil în brațe care striga disperată după ajutor. Apa învolburată îi răpise copiii de lângă ea. 3! Doar pe unul reușise să-l agațe de o mână și să-l salveze.
Daniel a oprit și a fugit într-un suflet spre ea. Doi copii erau in pericol.
A cerut imediat întăriri la 112. Nu era timp de pierdut. Fără să stea pe gânduri, s-a aruncat în apele învolburate ale râului Provița.

A înotat pe o distanță de aproximativ un km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași și a înfruntat curenții puternici care învârteau nămolul, aluviunile și stufărișul. L-a zărit! Stătea cu capul deasupra apei, sprijinit de un lemn. Striga după ajutor!

A reușit să-l recupereze pe băiețelul de numai 5 ani, aflat pe o insuliță în mijlocul apei, și l-a adus la mal.

„Cel mai mare regret este că nu am reușit să-l salvez și pe fratele lui. Această povara mă va urmări toată viața. Sunt și eu părinte…”, ne-a mărturisit Daniel Crîșmaru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *