Salvează o viață, salvează o lume! Astăzi are loc a doua serie de cursuri de prim ajutor de bază pentru angajații MAI


Astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanții Direcției Generale Management Urgențe Medicale (DGMUM) din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) au continuat seria de cursuri de prim ajutor de bază pentru angajații MAI, începută în noiembrie anul trecut.

Zeci de angajați din aparatul central s-au înscris în această serie susținută de instructorii în prim ajutor calificat Cristian Iulian Căldăraru și Viorica Dobrescu, specialiști în urgență prespitalicească.

Conștienți că un gest simplu de prim ajutor poate face diferența între viață și moarte, cursanții manifestă interes major pentru informațiile privind modul de intervenție în cazul unei persoane căzute pe stradă, a unui concetățean aflat în stop cardio-respirator, rănit într-un incendiu sau care a avut de suferit în urma unui accident casnic.

Este vorba despre informații calificate pe care cetățenii le pot găsi și pe paginile electronice ale DSU: www.dsu.mai.gov.ro, www.fiipregatit.ro  și aplicația DSU.

Precizăm că pe www.fiipregatit.ro  poate fi găsit și Ghidul de Prim Ajutor, document care descrie aplicat pașii recomandați în cazul în care o persoană are nevoie urgentă de ajutor medical.

Ca și la prima serie de cursuri, verbul întâlnirii dintre cursanți și instructori a fost „a salva” iar, dincolo de emoțiile specifice oricărei acțiuni de salvare, cu toții au înțeles cât de importantă este educația civică și intervenția avizată în cazul producerii unei situații de urgență care periclitează viața și integritatea semenilor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *