Semnarea Scrisorii de intenție privind colaborarea între DSU și Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară


Semnarea Scrisorii de intenție privind colaborarea între DSU și Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară

Astăzi, 29 octombrie a.c. Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat se află în Republica Federală Germania, la Academia Medicala Militara, în München, la Conferința pentru simulare medicală aplicată exercițiilor de mare amploare, organizată de Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară in colaborare cu Academia Medicala Militara a Armatei Germane.

Scopul principal al acestei activități este de a crea și de a stabili o entitate multinațională în domeniul exercițiilor medicale la scară largă, formată din experți din cadrul organismelor autorizare la nivel mondial în domeniu, precum și din posibili manageri de caz. Astfel, se va pune bazele unei comunități care să susțină discuții, să fie cunoscută și autorizată pe problematica în speță, la nivel internațional și care să asigure cea mai adeccvată metodologie privind simularea exercițiilor medicale.

În cadrul acestei conferințe a fost semnată Scrisoarea de intenție privind colaborarea între managerii de caz responsabili în domeniul simulării medicale între DSU și Centrul NATO de Excelență pentru Medicină Militară.

Această scrisoare de intenție creează o colaborare între participanți care vizează o metodologie și un protocol de simulare coordonate și coerente axate pe feedback-ul medical legat real din perspectiva pacientului, iar participanții își exprimă interesul comun de a coopera între ei în ceea ce privește proiectul managerilor de caz în domeniul simulării medicale.

Semnarea Scrisorii de intenție mai sus amintită vine să sprijine excelenta relaționare cu Centr