Sute de solicitări / S-a suplimentat numărul echipajelor de intervenţie


Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov intervin, în continuare, pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele meteorologice din ultimele zile, ce se manifestă în București și județul Ilfov.

Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar și din cauza numărului mare de intervenții, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenție, cu pompieri din turele libere, dar și cu dispeceri, dat fiind și numărul mare de apeluri primite din partea cetățenilor.

În intervalul orar 07:00-13:00, au fost gestionate 750 de solicitări în București și 40 în județul Ilfov. În acest moment, la dispeceratul ISU B-IF sunt înregistrate peste 450 de solicitări, care sunt preluate în regim de urgență, iar toate autospecialele de intervenție cu capabilități adecvate sunt încadrate complet și acționează în teren, de la primele ore ale dimineții. Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunitățile proprii.

Acțiunile de intervenție se desfășoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți pe carosabil sau autoturisme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *