Vizita Agenției Federale Germane de Ajutor Tehnic (THW) la București


În aceste zile, Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere de a primi vizita unui reprezentant  al Agenției Federale Germane de Ajutor Tehnic (THW), o organizație de protecție civilă controlată de guvernul federal german.

THW este cunoscut pentru furnizarea de ajutor tehnic rapid și eficient în situații de urgență oriunde în Germania. De asemena, aceștia se concentrează pe oferirea de suport tehnic și logistic pentru alte autorități (germane), ONG-uri sau alte autorități precum pompieri, poliție sau autoritățile vamale. Majoritatea celor implicați sunt voluntari care își exercită aptitudinile și cunoștințele la fața locului, în cazul producerii unor fenomene meteo extreme sau cutremure.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, a vorbit reprezentatului german despre sistemul de urgență din România, lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

O primă vizită a reprezentantului THW, la sosirea în București, a fost la Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență iar mai apoi, alături de Șeful DSU, au vizitat Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, loc în care au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamentele performante destinate eficientizării misiunilor de salvare: containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *