Vizita ambasadorului Republicii Elene la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata, la DSU


Astăzi, 6 februarie 2020, la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul M.A.I a avut loc o întâlnire între secretarul de stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat și ambasadorul Republicii Elene în România, Excelența Sa doamna Sofia Grammata.

Discuțiile purtate în cadrul acestei întâlniri au vizat identificarea și stabilirea unor pași premergători în vederea consolidării cooperării între cele două state, pe problematica situațiilor de urgență.

Temele principale discutate s-au orientat către realizarea unui schimb de experiență între cele două state ce constă în vizite ale reprezentanților protecției civile elene, pompieri, reprezentanți ai serviciilor medicale, în România, respectiv vizita în Grecia a reprezentanților români cu responsabilitate în gestionarea situațiilor de urgență, posibilitatea realizării unui parteneriat între școlile de profil, de formare a pompierilor, din România și Grecia.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, discuțiile au vizat și identificarea unei soluții în vederea semnării unui Memorandum în domeniul situațiilor de urgență și implicit posibilitatea de cooperare cvadrilaterală între Grecia-Bulgaria-Croația-România.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *