Vizita delegației de la Institutul pentru Servicii Medicale de Urgență din Muntenegru


În data de 22 iulie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a primit vizita delegației de la Institutul pentru Servicii Medicale de Urgență din Muntenegru,  această întâlnire realizându-se cu ajutorul Agenției Române pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (RoAid).

Vizita delegației condusă de doamna medic Radmila Furtula a avut ca scop schimbul de experiență și bune practici în domeniul asistenței medicale de urgență.

Delegația va vizita obiective medicale atât la București, cât și la Târgu Mureș, incluzând și dispeceratul integrat,  respectiv Inspectoratul General pentru Aviație în vederea prezentării echipamentului aeromedical.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

Totodată, discuțiile au vizat și importanța deținerii sistemului RO-ALERT, un real ajutor pentru cetățeni, dar și aplicația DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *