Vizita delegației din Palestina, la București


Astăzi, 30 noiembrie a.c., la sediul Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații din Palestina formată din Excelența Sa, ambasadorul Palestinei la București, domnul Fuad Karim dar și reprezentanți ai Protecției Cilvile palestiniene.

În baza cooperării bilaterale româno-palestiniene în domeniul situațiilor de urgență și beneficiind de sprijinul “Programului de Schimb de Experți” gestionat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu CN APELL România ( Fundația Centrul Național APELL pentru Managementul Dezastrelor), o delegație formată din 6 reprezentanți ai Protecției Civile din Palestina, au avut o întrevedere cu șeful DSU, dr. Raed Arafat, ca urmare a încheierii cursurilor de pregătire în domeniul acordării de prim-ajutor calificat și descarcerare efectuate de aceștia în România, în perioada 14.10-01.12.2019, în cadrul Centrul de pregătire SMURD al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al Județului Mureș.

Activitatea desfășurată a fost organizată ca răspuns al interesului părții palestiniene manifestate în cadrul reuniunii Comitetului interguvernamental româno-palestinian din data de 14.12.2018 față de pregătirea în domenii precum descarcerarea, căutare-salvare urbană și ajutor medical de urgență.

Cursul a cuprins subiecte teoretice legate de elementele generale ale Mecanismului de protecție civilă al Uniunii, prim-ajutor medical în fază pre-spitalicească, tehnici de descarcerare precum și o perioadă de practică.

Discuțile purtate au fost orientate către punctarea experiențelelor în cadrul acestei sesiuni de pregătire, identificarea aspectelor pozitive acumulate de participanții cursului, noi tehnici și măsuri împărtășite menite în crește eficientizarea misiunilor de salvare.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *