Vizita delegației din Tunisia de la Oficiul Național de Protecție Civilă


Astăzi, 17 iulie a.c.,Departamentul pentru Situații de Urgență a fost o onorat în a primi vizita delegației din Tunisia de la Oficiul Național de Protecție Civilă, condusa de domnul Colonel-General Moez Dachraoui.

Vizita de lucru implică deplasări pe teren la nivel național pentru a vedea și a intercționa cu sistemul de urgență românesc (protecție civilă, asistență medicală de urgență, dispecerat integrat).

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență și Oficiul Național pentru Protecție Civilă din Tunisia au încheiat un Memorandum de Înțelegere în vederea întăririi cooperarii româno-tunisiene în domeniul protecției civile,  prin schimb de expertiză și bune practici, respectiv proiecte și activități comune.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

Totodată, în cadrul discuției, s-a vorbit despre importanța implementării sistemului RO-ALERT, ajutorul real adus prin tehnica de difuzare a mesajelor de avertizare de tip Cell Broadcast în România, mai ales în contextul de astăzi, unde fenomenele meteo extreme își fac din ce în ce mai des apariția. Secretarul de Stat, domnul dr.Raed Arafat a vorbit și despre apliacția DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori, care furnizează informații permanent despre alertele meteo emise de A.N.M., cele mai noi și mai de interes subiecte, restricții de drumuri și altele.

Întâlnirea a continuat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, unde, pe timpul activității au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente performante destinate eficientizării misiunilor de salvare: containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *