Vizita delegației israeliene la ISU-BIF


Astăzi, 3 Septembrie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere de a invita delegația israeliană, venită la București, ieri, 2 Septembrie, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov.

Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, punând accent pe diferitele acorduri semnate cu  țări aflate în Uniunea Europeană, respectiv țări din afara spațiului european, ajutorul oferit de către România țărilor aflate în situații unde viața populației se afla în pericol.

Totodată, a fost evidențiată strânsă legătură cu protecția civilă, excelenta cooperare civil-militară rezultată în urma exercițiilor adaptate pe mai multe tipuri de dezastre. Șeful DSU a vorbit și despre importantă ajutorului interministerial, strânsă colaborare cu Ministerul Apărării Naționale, mai ales în cazuri umanitare, de salvate a cetățenilor.

În mod firesc, discuția s-a concentrat și pe lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.

Această întâlnire a continuat prin prezentarea tipurilor de  tehnică și a echipamentelor aflate în dotare, evidențierea autospecialelor achiziționate prin fonduri europene. De asemenea, s-a vorbit și despre Finalizarea proiectului “MULTI RISC – MODUL l”, acțiune petrecută în data de 26 iunie, unde au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente destinate eficientizării misiunilor de salvare, precum, containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.

La această vizită au  mai participat, șeful Direcției Planificare Exerciții și Management Stări Excepționale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul colonel Claudiu Zamfir, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București- Ilfov, domnul  colonel ing. dr. Orlando Șchiopu, șeful centrului operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, domnul maior Cristian Florea, șeful Biroului Informare și Relații Publice, domnul maior Daniel Vasile.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *