Vizita delegației române, la Tel Aviv, în statul Israel


Vizita delegației române, la Tel Aviv, în statul Israel

În contextul participării domnului dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență la cea de a 6-a Conferință internațională privind Pregătirea și Răspunsul în Situații de Urgență și Dezastre, la Tel Aviv, în statul Israel, a avut loc o vizită la Centrul Național de Pregătire a Pompierilor israelieni.

Autoritatea israeliană de salvare la incendiu este organizația statului Israel însărcinată cu stingerea și prevenirea răspândirii incendiilor, salvarea de vieți și salvarea proprietăților. Printre aceasta, salvatorii își concentrează activitatea îndeosebi în prevenirea incendiilor prin conștientizarea populației asupra factorilor care pot produce adevărate dezastre (campanii publice de informare dar și alte forme de pregătire a cetățenilor), educație în școli, reglementări, salvarea victimelor încarcerate, implicarea în situații de urgență cu materiale periculoase, salvarea vieților și salvarea proprietăților în situații non-incendii.

Participarea la conferință reprezintă un moment important care marchează o perioadă de susținută cooperare internațională în domeniul pregătirii și răspunsului în situații de urgență și dezastre și constituie totodată, o platformă de discuții pentru realizarea unui schimb de idei, experiențe și lecții învățate, pentru factorii de decizie, experți și cercetători implicați în domeniu.

În cadrul conferinței de astăzi, 13 ianuarie 2020, secretarul de stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a condus dezbaterile pe tema “Managementul dezastrelor, Leadership și colaborare” adoptând o poziție imparțială și obiectivă în discuțiile cu participanții și de asemenea, a supus spre dezbatere o nouă temă intitulată “ Situațiile de urgență ca loc de manifestare pentru politicieni și grupuri de interes.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *